laden

Deuren

Uw gewenste combinatie van design en kwaliteit.

Welkom thuis

Deuren

Kalkuz biedt u een ruim assortiment aan in ramen, deuren en veel meer, in de door u gewenste combinatie van design, kleur, energiebesparingen en inbraakbeveiliging.

We vestigen graag uw aandacht op het feit dat we ook venstersystemen aanbieden die voldoen aan de eisen voor lage energiewoningen en passiefhuizen. Onze Duitse fabrikanten hebben hierin al jarenlang ervaring.

Warm aanbevolen zijn het 88 PLUS-systeem met al zijn varianten, en het speciale thermische hout-aluminium venstersysteem Therm Plus.

PVC

Onze PVC deuren worden op maat gefabriceerd door ALDRA, een gerenommeerd Duits kwaliteitsmerk, op basis van de degelijke KÖMMERLING profielen. De vensters worden uiteraard door ons eigen professionele montageteam geplaatst.

De laatste jaren bestaat er een grote behoefte aan beter isolerende en sterkere ramen, hiervoor werd het nieuwe 88 PLUS systeem ontwikkeld. Deze ramen garanderen u een lager energieverbruik waardoor u energiekosten en het milieu spaart.

Ook het materiaal van onze PVC ramen is voordelig in ecologische opzicht: Ze zijn volledig recycleerbaar en voor de fabricage van de profielen maken wij naast gerecycled materiaal in de vensterkunststof uitsluitend gebruik van loodvrij PVC met groene stabilisatoren op basis van calcium/zink.

Natuurlijk is er voor alle PVC venster series en breed gamma aan kleuren, houtstructuren en onderverdelingen beschikbaar zodat u een grote vrijheid van vormgeving hebt.

KÖMMERLİNG 76
Middendichtingssysteem

Ontdek meer levenskwaliteit.

KÖMMERLING 76 is niet alleen ons innovatiefste, maar ook ons meest uitgebreide systeem voor ramen en deuren. Het voldoet aan al uw wensen.

Ramen en deuren dragen bij tot de algemene esthetische uitstraling van een gebouw en geven het zijn eigen unieke karakter. Wat uw wensen ook zijn, met Kömmerling 76 ontwerpt u ramen en deuren die voldoen aan uw persoonlijke voorkeuren. Zowel inbraakveilige- als geluidswerende deuren staan ter beschikking met hun aangepast beslag. 

  • Huis-, balkon- en terrasdeuren.
  • Uitstekende bescherming tegen indringers: tot en met weerstandsklasse 2 (WK 2).
  • Zeer hoge stabiliteit door specifiek gedimensioneerde staalversterkingen en meelasbare hoekverbindingen.
  • Maximale vleugelgrootte: voordeur, één deurvleugel 1200 x 2400 mmen voordeur, tweede deurvleugel 1000 x 2400 mm
  • Speciaal functioneel glas of traditionele deurbeglazing tot 50 mm.
  • Uitstekende dichtheid door een dubbele dichting van de drempel.
  • Perfect bestand tegen regen en wind.
  • Hoge thermische isolatie.
  • Brede waaier aan ontwerpmogelijkheden met een uitgebreid kleurenassortiment, gestructureerde oppervlakken en stijlvolle aluminium voorzetschalen.

Het nieuwe 5-kamer deursysteem heeft een bouwdiepte van 88 mm. Dank zij deze inbouwdiepte van 88 mm voldoen deze huisdeuren aan de hoge technische en esthetische eisen van moderne architectuur maar behouden toch hun elegantie en functionaliteit.

De dorpelaansluiting kan typisch Belgisch uitgevoerd worden met druiplijst en kaltefeind. Daarnaast beschik het systeem over een uitvoering met een vaste geïsoleerde onderdorpel met een dubbele dichting welke voldoet aan de hoogste eisen.

Daarenboven is dit huisdeursysteem zeer robuusk, de geïntegreerde PVC hoekverbinders en de groot gedimensioneerde staalversterking in het deurvleugelprofiel zorgen voor statische en torsiestijfheid van het geheel. Dit laat toe om deuren van 1,20 x2,40m en dubbele deuren met vleugelgrootte van 1,0 m x 2,40 m te realiseren.

Aluminium

Of u nu een moderne, traditionele of klassieke woning heeft, bij Schüco vindt u hoogwaardige oplossingen voor uw ramen, deuren en schuifdeuren. Altijd een passend design voor iedere woonstijl. Laat u inspireren! Ramen en deuren zijn bepalend voor het karakter van uw woning en maken van uw huis een aangenaam thuis. Ze brengen daglicht in uw woonruimtes, zorgen voor uitzicht en beschermen u tegelijkertijd tegen weersinvloeden. Daarnaast bieden ze design en comfort volgens uw wensen en ideeën. Onder architecten is Schüco al jarenlang een begrip, vanwege de hoge prestaties op het gebied van design, comfort, veiligheid en duurzaamheid. Heeft u plannen om een woning te bouwen of te renoveren dan is een bezoek aan een Schüco Partner de eerste stap naar een waardevaste investering in puur woonplezier.

Die hochwärmegedämmte Schüco Tür ADS 75.SI (Super Insulation) bietet her- ausragende Dämmwerte und ist damit
die ideale Lösung für Gebäude, bei denen maximale Ansprüche an das Energie- management und die Architektur gestellt werden. Optional kann sie als Multifunk- tionstür verwendet und in die Gebäude- automation eingebunden werden. Das zeitlose, ästhetische Design ist auch mit abgerundeten Konturen erhältlich (Version SL) und harmoniert hervorragend mit den Schüco Fassaden- und Fenstersystemen.

Met de deur Schüco ADS 90.SI (Super Insulation) bepaalt Schüco een nieuwe lage energiestandaard voor aluminium huisdeuren. Met een Uf-waarde van 1,4 W/(m2K) en drievoudige beglazing is bovendien een uitstekende Ud-waarde van 1,0 W/(m2K) mogelijk bij een inbouwdiepte van 90 mm. Het aluminium deursysteem Schüco ADS 90.SI biedt u de hoogste kwaliteit en flexibiliteit. Het systeem is eenvoudig naar wens aan te passen en is bijvoorbeeld eenvoudig te voorzien van oplossingen voor toegangscontrole, zoals het Schüco Door Control System (DCS). Door de optimale combinatiemogelijk- heden is er sprake van een zeer efficiënt energieverbruik, waarbij gebruik wordt gemaakt van de modernste techniek en het mooiste design.

Het aluminium hefschuifsysteem Schüco ASS 70.HI is een systeem met hoge thermisch isolerende waarde, een perfecte waterdichtheid, een uitstekende geluidsisolatie, en een inbraakveiligheid van klasse RC 2. Het moduleerbare isolatiesysteem maakt het mogelijk Uf-waarden vanaf 2,0 W/(m2K) te halen, waardoor Uw-waarden van < 1,3 W/(m2K) mogelijk zijn. Met de grote opengaande delen in combinatie met een uitermate groot gebruiksgemak, biedt het systeem Schüco ASS 70.HI nieuwe oplossingen voor grote projecten en klassewoningen.

Een unieke vouwschuifdeursysteem dat moeiteloos voldoet aan de huidige norm van thermische isolatie, en ook overtuigt door zijn smalle aanzichtbreedtes en brede waaier aan mogelijke types.

Met het vouwschuifdeursysteem ASS 80 FD.HI biedt Schüco een hoog isolerend vouwschuifdeur, die een Uf-waarde tot 1,7 W/(m2K) en een Uw-waarde < 1,3 W/(m2K) bereikt.

U zult snel ontdekken dat aluminium voordeuren vele voordelen hebben ten opzichte van kunststof voordeuren of houten voordeuren. Aluminium is licht, stabiel corrosiebestendig, makkelijk te onderhouden en heeft een lange levensduur. Door de hoge vormstabiliteit van aluminium is het mogelijk om onderdelen te vervaardigen met een zeer precieze pasvorm; dit is onontbeerlijk bij de vervaardiging van componenten met een hoge isolatiewaarde. Buiten de bijzonder ruime keuze aan modellen biedt de EXCLUSIV serie een hoog standaardniveau betreffende veiligheid, vormgeving en functie.

Hout

Een eeuwenlang beproefd concept

Zonder het natuurproduct hout zou de geschiedenis van de mens ondenkbaar zijn. Tot op de dag van vandaag heeft dit levendige materiaal nog niets aan betekenis verloren. Als duurzame, steeds aangroeiende en soepele grondstof eigent hout zich uitstekend voor de fabricage van ramen en deuren. Niet alleen omdat hout bijzonder goed te verwerken is en uitstekende isolatie eigenschappen bezit, maar ook omdat het fraaie aanzicht van hout het waardevolle karakter van een huis op indrukwekkende wijze onderstreept.

Als bewezen systeem voor hogere kwaliteitseisen bieden we u de interessante mogelijkheid om uit de materialencombinatie hout en aluminium heel persoonlijke ramen-, deuren- en façadeconstructies te creëren. Bijzonder exclusieve oplossingen, die naar buiten extreem weerbestendig zijn, en naar binnen toe de houteigen elegantie in fijnste meubelkwaliteit en een aangename behaaglijkheid uitstralen. Zo scheppen we stabiele verbindingen, die jarenlang hun kwaliteit blijven behouden, een solide waardevastheid hebben en simpelweg vreugde brengen.

En vanbinnen ziet het volkomen anders uit

Wie voor ramen van hout en aluminium kiest, opteert voor een doordacht systeem met geventileerde voorzet buitenschil. De aluminium buitenschil beschut de houten kern van het raam perfect tegen weer en wind. De binnenkant bestaat echter volledig uit hout, en kan gekozen worden in verschillende kleuren en houtsoorten die passen bij uw eigen interieur. Deze materiaalmix is uitstekend geschikt om de beide kanten van het raam in verschillende kleuren te realiseren of binnen en buiten verschillende profielen of veiligheidsuitvoeringen toe te passen. Eveneens probleemloos zijn verschillende profielen voor binnen en buiten of diverse veiligheidsuitvoeringen.

Bijkomende technologische finesses, zoals de ribbel-freestechnologieof de wateraflooplijst bewijzen onze hoge innovatiekracht.

Ook de combinatie van aluminium verbindingsschalen met de houten ramen garandeert ons een aanzienlijke kwailiteitsvoorsprong en erkenning van buitenaf.

Ewitherm-elementen worden in drie afmetingsklasses geproduceerd: ramen met 6880 of 90 mm inbouwdiepte, huisdeuren met 6880 of 100 mm inbouwdiepte(weliswaar zonder rekening te houden met de aluminium-verbindingsschalen aan de buitenzijde voor hout-aluminium ramen en deuren).

Ewitherm bij Kalkuz

Kalkuz hecht belang aan kwaliteit en energiezuinigheid. Daarom werken wij samen met gerenommeerde Duitse ondernemingen die actief zijn op de passiefhuismarkt. Zo hebben we ook Ewitherm-producten in ons gamma opgenomen. Ons Ewitherm-productprogrammais hét assortiment voor ramen metnatuurlijke houtelementen en energiezuinige kwaliteiten. De aluminium-houten ramen zijn uiterst geschikt voor passiefhuizen.

Hout is een moderne en hernieuwbare grondstof. De vele voordelige kwaliteiten van hout maakt het materiaal zeer geschikt voor de constructie van ramen. Het resultaat spreekt voor zich:de houten ramen voldoen aan de hoge isolatie- en designeisen van de nationale en internationale markt, gaande van woning- enprojectbouw tot renovatie.

De mix hout-aluminium combineert het beste van beide werelden: de natuurlijke uitstraling van hout en de bescherming van aluminium. Wie voor ramen van hout en aluminium kiest, kiest voor een doordacht systeem met geventileerde voorzet buitenschil. Door de aluminium buitenschil wordt de houten kern van het raam perfect tegen weer en wind beschut.

De concepten die steeds verder evolueren, de nieuwste productdetails, de verbeterde materiaaleigenschappen en de geoptimaliseerde flexibiliteit in het productieprocesvindt u terug in het nieuwe raamprofiel-systeem van Ewitherm: Energy Plus.

Energy Plus: vensterinnovatie in de passiefwoningbouw

Het raamprofiel-systeem Energy Plus is synoniem voor perfecte energie- en prestatiewaardes binnen het passiefhuismarkt. We ontwikkelen hout-alu ramen die perfect in een gezonde, comfortabele en zeer energiezuinige passief woning of gebouw kunnen worden geïntegreerd. De raamprofielen van Energy Plus voldoen aan alle eisen op gebied van energiezuinigheid, luchtkwaliteit en thermisch comfort dankzij vooruitstrevende, warmte-isolerende kurklagen en eenprofieldikte van 92 mm.

Accoya, het hout van de toekomst

Bij Kalkuz maken we gebruik van Accoya, een nieuwe hightech houtsoort dat wordt vervaardigd uit snelgroeiende naaldbomen uit duurzaam beheerde bossen. Door middel van een gifvrij proces, dat de natuurlijke schoonheid van het hout bewaart, wordt Accoya een hoogwaardig, duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal dat uitstekend te verwerken is.

In de ramen- en deurensector is deze nieuwe houtsoort erg in trek. Door de duurzaamheid, dimensiestabiliteit en zeer lage thermische geleiding is het product uiterst geschikt voor fijn timmerwerk met een natuurlijke uitstraling.

Ook de milieuvriendelijkheid van het hout is een voordeel. Het materiaal is duurzaam, het productieproces is ecologisch verantwoord en de onderhoudsbehoeften zijn laag. Accoya is buiten milieubesparend ook kostenbesparend. Bovendien is het recycleerbaar en niet giftig.

Accoya heeft gedurende lange periodes verweringstesten ondergaan, zowel boven- als ondergronds en in het water. Hiermee is niet enkel de duurzaamheid bewezen, maar ook de lage onderhoudsbehoefte ervan. Dit biedt zekerheid aan fabrikanten, architecten, voorschrijvers, bouwers en vastgoedeigenaren en maakt Accoya de ideale keuze voor een grote diversiteit aan buitentoepassingen.

Contacteer ons en ontvang binnen 5 werkdagen je offerte!

Offerte Aanvragen