laden

Kozijnen

Hoge kwaliteit ramen. PVC, ALU, Hout...

Welkom thuis

Kozijnen

Kalkuz biedt u een ruim assortiment aan in kozijnen, deuren en veel meer. In de door u gewenste combinatie van design, kleur, energiebesparingen en inbraakbeveiliging.

We willen graag uw aandacht erop vestigen dat we natuurlijk ook raamsystemen aanbieden die voldoen aan de eisen voor lage energiewoningen en passiefhuizen. Onze Duitse fabrikanten hebben hierin al jarenlang een streepje voor.

Warm aanbevolen zijn het 88 PLUS-systeem met al zijn varianten, en het speciale thermische hout-aluminium raamsysteem Therm Plus.

Kunststof

Onze Kunststof ramen worden op maat gefabriceerd door ALDRA, een gerenommeerd Duits kwaliteitsmerk, op basis van de degelijke KÖMMERLING profielen. De vensters worden uiteraard door ons eigen professionele montageteam geplaatst.

De laatste jaren bestaat er een grote behoefte aan beter isolerende en sterkere ramen, hiervoor werd het nieuwe 88 PLUS systeem ontwikkeld. Deze ramen garanderen u een lager energieverbruik waardoor je energiekosten en het milieu spaart.

Ook het materiaal van onze Kunststof ramen is voordelig in ecologische opzicht: Ze zijn volledig recycleerbaar en voor de fabricage van de profielen maken wij naast gerecycled materiaal in de vensterkunststof uitsluitend gebruik van loodvrij Kunststof met groene stabilisatoren op basis van calcium/zink.

Natuurlijk zijn er voor alle Kunststof ramen een uitgebreid en breed gamma aan kleuren, houtstructuren en onderverdelingen beschikbaar zodat u een grote vrijheid van vormgeving hebt.

KÖMMERLİNG 76 Midden-dichtingssysteem

Ontdek meer levenskwaliteit.
KÖMMERLING 76 is het beste systeem in zijn klasse. Het is een uniek, universeel systeem dat verkrijgbaar is in talloze variaties en kleuren. Het biedt gloednieuwe ontwerpmogelijkheden om een duurzame leefomgeving te creëren voor klanten die hun woning bouwen of renoveren. Het ontwerp is zo vernieuwend dat zelfs drievoudige beglazing met modern isolerend glas mogelijk is, ondanks het eerder smalle profiel. Dankzij het innovatieve montageconcept kan een professionele installatie snel, schoon en eenvoudig worden uitgevoerd. Hierdoor kunt u zonder problemen oude ramen vervangen door nieuwe, moderne ramen met het KÖMMERLING 76 systeem.

De aluminium voorzetschalen van KÖMMERLING 76 bieden u het beste van twee werelden: een elegant, aluminium design in vrijwel elke kleur, met bovendien de optimale isolatiewaarden van een modern Kunststof  profielensysteem.

  • Een hoog warmte-isolerende midden-dichtingssysteem met staalversterking en met een bouwdiepte van 76mm heeft in de standaarduitvoering al een Uf-waarde van 1,0 W/(m²K).
  • Uitgebreid aanbod aan beglazingen tot en met 50 mm voor ontwerpen met modern drievoudig glas of modern functioneel glas. (veiligheids-, inbraakwerend-, geluidswerendglas)
  • Betere levenskwaliteit dankzij perfecte geluidsisolatie.
  • Extra veiligheid dankzij de inbraakwerende kenmerken.
  • Behoudt zijn waarde dankzij de duurzaamheid  en een uitstekende kwaliteit.
  • Stevige en weerbestendige oppervlakken die gemakkelijke te onderhouden zijn.
  • Smalle profielen die de lichtinval optimaal benutten.

Het 88 PLUS-systeem werd door ALDRA ontwikkeld, een gerenommeerd bedrijf dat al jarenlang actief is in de ramen- en deurensector.  88 PLUS is de nieuwe Kömmerling-profielgeneratie met een optimale bouwdiepte van 88 mm, modern design en perfecte profielproporties voorzien van een hoog isolerend thermisch systeem van middendichting met 6 profielkamers.
De intelligente totaalconstructie van het nieuwe 88 PLUS-systeem maakt een buitengewone verhoging van warmte- en geluidsisolatie, veiligheid en economische efficiëntie mogelijk.

88 plus in 8 pluspunten

88 PLUS voldoet al in de standaarduitvoering aan de eisen voor de lage energiewoning: U= 1.0 W/m2K. Optioneel kan de isolatie tot op een passiefhuis geschikt niveau U≤ 0.8 W/m2K gebracht worden. Het 88 PLUS-systeem is voor het gebruik in passiefhuizen gecertificeerd.

Het spectrum van de beglazing reikt van 24-52 mm, wat veel mogelijkheden geeft voor isolatie, geluidswering, zonwering en veiligheid. Het verkrijgbare isolatieglas gaat tot Ug= 0.5 W/m2K!

Drie dichtingsniveaus in alle delen, op zowel vleugel- als kaderranden, zorgen voor een optimale regen- en winddichtheid. De innovatieve aanslagdichting op de venstervleugel zorgt voor extra isolatie.

De betere statische eigenschappen realiseren daarbij ook grotere venstervleugels en glasvlakken dan voorheen.

88 PLUS HET ENERGIE SPAAR RAMEN

Natuurlijk is er een breed gamma aan kleuren, houtstructuren en onderverdelingen beschikbaar, zodat u een ruime keuze hebt.

Het systeem is ook in ecologisch opzicht een goed voorbeeld. Het is volledig recycleerbaar en voor de fabricage van de profielen wordt naast gerecycleerd materiaal uitsluitend vensterkunststof gebruikt met loodvrij Kunststof en “groene” stabilisatoren op calcium/zink-basis.

Door de sterk verbeterde warmte-isolatie met 88 PLUS-ramen bereikt u een duidelijke vermindering van het energieverbruik en de C02-uitstoot in uw project.
Het 88 PLUS-systeem is door het Passivhaus Institut Dr Feist als passiefhuis-geschikt gecertifieerd.

Aluminium

Aluminium ramen staan voor kracht en kwaliteit. Ze zijn onderhoudsarm, makkelijk te verzorgen en zeer duurzaam.

In ingenieurbureaus van beroemede autoconstructeurs erkent men al sinds lange tijd dat aluminium overtuigende voordelen bezit. Terecht dat wij bij Kalkuz dit constructiemateriaal benutten. Vooral wanneer goede statische eigenschappen, gering gewicht, geringe noodzakelijke afmetingen, als ook hoge corrosiebestendigheid en waardevastheid gevraagd zijn, is een aluminium raam de oplossing. Bovendien is aluminium voorbeeldig te recycleren.

De stabilteitsreserves van het materiaal aluminium bieden de mogelijkheid specifieke creatieve constructies te realiseren: glazen schuifwanden, zeer grote ramen, hele glaswanden…

In onze aluminium ramen wordt een optimale warmte-isolatie gerealiseerd door het gebruikte 3-kamersysteem met stilstaande lucht, en de kunststof koudebrug onderbreking, die de warmtegeleidende eigenschappen van het aluminium onderbreken.
Het binnendringen van tocht wordt onmogelijk gemaakt door de in het kader aangebrachte middendichting, de extra aanslagdichting en de tweezijdige glasdichting.

Het Schüco AWS systeem in de bouwdiepte van 75 mm overtuigt door zijn functionele, energetische en creatieve eigenschappen. Het nieuwe Schüco raam AWS 75.SI+ biedt een geoptimaliseerde hoge thermische isolatie met een Uf -waarde van 1,2 W/(m²K) bij 117 mm aanzichtbreedte. De SimplySmart technologie zorgt door een geoptimaliseerd middendichting en een nieuwe glassponning isolatie voor voordelen in de verwerking. In combinatie met de nieuwe mechanische beslaggeneratie Schüco AvanTec SimplySmart, is een eenvoudige en snelle verwerking van de onderdelen mogelijk.

Schüco 75 SI

Met het aluminium raam Schüco AWS 90.SI+ (Super Insulation) worden de voordelen van aluminium gekoppeld aan geavanceerde thermische isolatie voor een duurzame architectuur. Met een Uf-waarde van 1,0 W/(m2K) en met een aanzichtbreedte van 117 mm, haalt het systeem het niveau van „Passiefhuis“. Bovendien reageert Schüco met de nieuwe generatie AWS 90.SI+ Green op de strengere richtlijnen en zorgt voor hoge CO2-besparingen in de bouwsector.
Hierbij worden toekomst gerichte ecologische materialen zoals rizinus olie, in de polyamide isoleerstrippen gebruikt.

Schüco 90 SI

Hout

Zonder het natuurproduct hout zou de geschiedenis van de mens ondenkbaar zijn. Tot op de dag van vandaag heeft dit levendige materiaal nog niets aan betekenis verloren. Als duurzame, steeds aangroeiende en soepele grondstof eigent hout zich uitstekend voor de fabricage van ramen en deuren. Niet alleen omdat hout bijzonder goed te verwerken is en uitstekende isolatie eigenschappen bezit, maar ook omdat het fraaie aanzicht van hout het waardevolle karakter van een huis op indrukwekkende wijze onderstreept.

Een verbinding voor de eeuwigheid

Als bewezen systeem voor hogere kwaliteitseisen bieden we u de interessante mogelijkheid om uit de materialencombinatie hout en aluminium heel persoonlijke ramen-, deuren- en façadeconstructies te creëren. Bijzonder exclusieve oplossingen, die naar buiten extreem weerbestendig zijn, en naar binnen toe de houteigen elegantie in fijnste meubelkwaliteit en een aangename behaaglijkheid uitstralen. Zo scheppen we stabiele verbindingen, die jarenlang hun kwaliteit blijven behouden, een solide waardevastheid hebben en simpelweg vreugde brengen.

En vanbinnen ziet het volkomen anders uit

Wie voor ramen van hout en aluminium kiest, opteert voor een doordacht systeem met geventileerde voorzet buitenschil. De aluminium buitenschil beschut de houten kern van het raam perfect tegen weer en wind. De binnenkant bestaat echter volledig uit hout, en kan gekozen worden in verschillende kleuren en houtsoorten die passen bij uw eigen interieur. Deze materiaalmix is uitstekend geschikt om de beide kanten van het raam in verschillende kleuren te realiseren of binnen en buiten verschillende profielen of veiligheidsuitvoeringen toe te passen. Eveneens probleemloos zijn verschillende profielen voor binnen en buiten of diverse veiligheidsuitvoeringen.

Bijkomende technologische finesses, zoals de ribbel-freestechnologieof de wateraflooplijst bewijzen onze hoge innovatiekracht.

Ook de combinatie van aluminium verbindingsschalen met de houten ramen garandeert ons een aanzienlijke kwailiteitsvoorsprong en erkenning van buitenaf.

Ewitherm-elementen worden in drie afmetingsklasses geproduceerd: ramen met 6880 of 90 mm inbouwdiepte, huisdeuren met 6880 of 100 mm inbouwdiepte(weliswaar zonder rekening te houden met de aluminium-verbindingsschalen aan de buitenzijde voor hout-aluminium ramen en deuren).
Ewitherm Catalogus

Ewitherm bij Kalkuz

Kalkuz hecht belang aan kwaliteit en energiezuinigheid. Daarom werken wij samen met gerenommeerde Duitse ondernemingen die actief zijn op de passiefhuismarkt. Zo hebben we ook Ewitherm-producten in ons gamma opgenomen. Ons Ewitherm-productprogrammais hét assortiment voor ramen metnatuurlijke houtelementen en energiezuinige kwaliteiten. De aluminium-houten ramen zijn uiterst geschikt voor passiefhuizen.

Hout is een moderne en hernieuwbare grondstof. De vele voordelige kwaliteiten van hout maakt het materiaal zeer geschikt voor de constructie van ramen. Het resultaat spreekt voor zich:de houten ramen voldoen aan de hoge isolatie- en designeisen van de nationale en internationale markt, gaande van woning- en projectbouw tot renovatie.

De mix hout-aluminium combineert het beste van beide werelden: de natuurlijke uitstraling van hout en de bescherming van aluminium. Wie voor ramen van hout en aluminium kiest, kiest voor een doordacht systeem met geventileerde voorzet buitenschil. Door de aluminium buitenschil wordt de houten kern van het raam perfect tegen weer en wind beschut.

De concepten die steeds verder evolueren, de nieuwste productdetails, de verbeterde materiaaleigenschappen en de geoptimaliseerde flexibiliteit in het productieprocesvindt u terug in het nieuwe raamprofiel-systeem van Ewitherm: Energy Plus.

Energy Plus: raaminnovatie in de passiefwoningbouw

Het raamprofiel-systeem Energy Plus is synoniem voor perfecte energie- en prestatiewaardes binnen het passiefhuismarkt. We ontwikkelen hout-alu ramen die perfect in een gezonde, comfortabele en zeer energiezuinige passief woning of gebouw kunnen worden geïntegreerd. De raamprofielen van Energy Plus voldoen aan alle eisen op gebied van energiezuinigheid, luchtkwaliteit en thermisch comfort dankzij vooruitstrevende, warmte-isolerende kurklagen en eenprofieldikte van 92 mm.

Ewitherm Catalogus Unilux Catalogus

Ronde, rustiek of liever schuin?
Grenen, lariks of extreem robuuste exotisch hout?
Een van de negen exclusieve UNILUX kleuren of een van 180 RAL-kleuren?

Wat opties die u kiest – met onze houten ramen die u kiest altijd voor meesterlijk ontwerp.

Dit is evident in elk detail. Wat betreft de hardware, hebben we kader flush ingebed. Daarom vermijden van onnodige hoeken en randen geeft een bijzondere uitstraling aan het venster.

Unilux Catalogus

Ronde, rustiek of liever schuin?
Grenen, lariks of extreem robuuste exotisch hout?
Een van de negen exclusieve UNILUX kleuren of een van 180 RAL-kleuren?

Wat opties die u kiest – met onze houten ramen die u kiest altijd voor meesterlijk ontwerp.

Dit is evident in elk detail. Wat betreft de hardware, hebben we kader flush ingebed. Daarom vermijden van onnodige hoeken en randen geeft een bijzondere uitstraling aan het venster.

Accoya Catalogus

Contacteer ons en ontvang binnen 5 werkdagen je offerte!

Offerte Aanvragen