laden

FAQs

Veel gestelde vragen (FAQ)

Hieronder vindt u vragen en antwoorden van de meest gestelde vragen.

show all Deuren Garagedeur Glas Huisautomatisering Kalkuz Kozijnen Offerte Rolluiken Screen Veranda's
Van welke materialen zijn de sectionaal deuren gemaakt?

De EPU40-serie en de LTE40/LPU40-serie zijn stalen deuren. De geisoleerde EPU40 en LPU40 deuren zijn dubbelwandig met een CFK-vrije PU-vulling. De LTH40-serie is van massief hout.

Uit welke kleuren kan standaard gekozen worden?

De deuren worden standaard geleverd in de kleur Ral 9016. De deur kan tegen een meerprijs geleverd worden in een van de 15 voorkeurskleuren van Hörmann. Gaat uw voorkeur uit naar een andere kleur dan kan deze in iedere Ral kleur gespoten (sectionaldeuren) of gepoedercoat (kanteldeuren) worden.

Kan ik de garagedeur zelf monteren?

In principe kunt u uw garagedeur zelf monteren, echter wij raden het niet aan omdat KALKUZ dit tegen minimale kosten voor u kan doen. Daarmee blijft de garantie behouden en hebt u maximaal plezier van uw nieuwe garagedeur.tijdens de gehele levensduur van de deur. KALKUZ zorgt voor een zorgeloos gebruik van uw garagedeur.

Welke soorten glas leveren jullie?

Binnen onze standaard collectie KALKUZ Deuren, bieden wij 4 soorten beglazing:

  • Blank
  • Satijn (ofwel melk-/matglas)
  • Blank Facet
  • Satijn Facet

Een geruststellende gedachte.. alle bovengenoemde glassoorten, zijn standaard uitgevoerd als veiligheidsglas.

Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om onze binnendeuren bijvoorbeeld te voorzien van diverse glas-in-lood raamwerken. Heeft u interesse in deze mogelijkheid? Onze medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden.

Brandwerend, Geluidwerend of Kogelwerend

KALKUZ binnendeuren kunnen ook worden geleverd met bijzondere eisen, wensen en/of specificaties. KALKUZ is zeer goed geoutilleerd om in te spelen op bijzondere wensen zoals afwijkende deurbreedtes, deurlengtes of bijv. deurmodellen. Daarnaast zijn wij ruim ervaren bij het leveren van binnendeuren met bijzondere prestaties zoals brandwerende binnendeuren, geluidwerende binnendeuren en zelfs kogelwerende binnendeuren. Deze bijzondere prestaties kunnen bij KALKUZ gecombineerd worden met veel van onze modellen paneeldeuren.

(TIP) Wanneer u bijzondere wensen heeft aangaande de prestaties van uw binnendeuren, neemt u dan in een zo vroeg mogelijk stadium contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. De technische aspecten van onze binnendeuren in geval van brandwerend, geluidwerend of kogelwerend, hebben mogelijk invloed op bijv. de detailleringen van uw kozijnwerken en/of hang- en sluitwerken. Ook in deze randzaken kunnen wij u uitstekend adviseren en voorzien.

Werken jullie voor particulieren?

JA.

Hebben jullie ook een showroom?

Wij beschikken over twee winkels en wilt u onze producten bekijken, neem dan even contact met ons op zodat we afspraak kunnen inplannen.

Kan ik de motor zowel links als rechts in de rolluikkast monteren?

Ja, wanneer de as en handmatige bediening verwijderd zijn kunt u zelf bepalen aan welke zijde u de motor monteert.

Kan ik mijn terrasscherm ook als regenscherm gebruiken?

Een lichte regenbui is geen probleem, mits het water van het terrasscherm blijft lopen. Wij adviseren om het scherm altijd binnen enkele dagen even opnieuw uit te rollen en te laten drogen. Dit bevordert de levensduur. Maar het blijft in principe natuurlijk een zonnescherm!

Kunt u eens bij ons thuis komen kijken en dan een advies geven?

Vanzelfsprekend komen wij graag bij u langs.  De meeste mensen komen eerst in de winkel om advies in te winnen over de verschillende mogelijkheden en materialen. Daarna komt er altijd een specialist bij u thuis om de technische mogelijkheden te bekijken en de juiste maten op te nemen.

Kan ik met rolluik besparen op mijn energiefactuur?

Tijdens de warme zomermaanden kunt u met zonwering de zon en warmte buiten houden. Zo vermijdt u te hoge temperaturen binnen. Ook in de wintermaanden bewijst zonwering haar nut. Door dan de zonwering omhoog te laten, moet u net minder verwarmen. Met zonwering kunt u al snel 10% van uw energiefactuur besparen. Uw dagelijks verbruik verlaagt én uw woning wordt energiezuiniger. Dat zal ook blijken uit het energieprestatiecertificaat dat u nodig hebt om een woning te verhuren of te verkopen. Het E-peil zal met minstens 2 tot zelfs 7 E-peilpunten verminderen dankzij zonwering.

Waar kan ik KALKUZ producten bekijken?

Onze speciaalzaken geven u graag advies over veelzijdige zonweringsoplossingen van KALKUZ. In de showrooms van onze partners vind u onze schermen, buitenjaloezieën, rolluiken en nog veel meer – een bezoek is de moeite waard.

Welke Smart Home oplossingen biedt KALKUZ

Een moderne Smart Home oplossing biedt u meer comfort, meer veiligheid en meer energie-efficiëntie. Basis daarvoor zijn gekoppelde producten – van zonwering via verlichting tot ventilatiesysteem en andere huishoudelijke apparaten. Door de slimme besturing van de producten creëert u geheel automatisch het perfecte WooncomfortKlimaat – op elk moment van de dag.

Wat is het verschil tussen een buitenjaloezie en een rolluik?

De buitenjaloezie heeft individueel instelbare lamellen die een optimaal en verblindingsvrij gebruik van het daglicht mogelijk maken. Het klassieke rolluik daarentegen bestaat uit vaste lamellen en is daarmee onder andere geschikt voor volledige raamverduistering.

Bij moderne gebouwen worden vaak verschillende zonweringsproducten gecombineerd. Vooral bij woningen worden in de slaapvertrekken vaak rolluiken toegepast om een ideale verduistering en een betrouwbare geluidsisolatie te garanderen. Woonvertrekken daarentegen moeten licht zijn, maar ook behoeftespecifieke zon- en inkijkwering bieden – een sterk punt van KALKUZ buitenjaloezieën. Voor een uniforme uitstraling van uw gevel hebben wij bovendien een gemeenschappelijk kleurenpalet voor beide producten ontwikkeld. De beste oplossing uit één hand – met zonweringsoplossingen van KALKUZ.

<< Bij dit project zijn op de begane grond buitenjaloezieën en op de eerste verdieping rolluiken toegepast.

Wat is een buitenjaloezie?
Bij KALKUZ buitenjaloezieën gaat het om een voor het raam aangebrachte zonwering die zowel in particuliere als kantoorpanden perfect toe te passen is.

Door de individueel instelbare lamellenhoeken kunt u bovendien zowel de inval van het zonlicht als de bescherming tegen ongewenste blikken geheel naar eigen idee regelen. Dankzij het flexibele gebruik van daglicht creëert u duidelijk net dat beetje meer wooncomfort en maximale energie-efficiëntie.

Welke zonwering is geschikt voor mijn terras?

Met onze innovatieve zonweringsoplossingen kunt u uw interieur stijlvol door laten lopen in de tuin en afhankelijk van het moment van de dag en de stand van de zon heel eenvoudig uw eigen favoriete klimaat creëren. Met terrasschermen, pergolaschermen en zonnezeilen wordt uw terras uw favoriete plekje.

Uit welke kleuren kan ik kiezen?

De rolluiken van Kalkuz zijn in een grote verscheidenheid aan kleuren beschikbaar. Voor ieder onderdeel kunt u de gewenste kleur kiezen. Van het lamel, tot de kap en de zijgeleiders.
Doordat Kalkuz rolluiken in kleur gemoffeld worden laat de verf nooit los en vervaagt de kleur niet. Een bijkomend voordeel is dat er geen natuurlijke oxidatie van het aluminium optreedt. De Kalkuz dealer bij u in de buurt laat u de kleuren graag zien.

Wat is een zijgeleider?

De zijgeleider geleidt de rolluiklamellen naar boven en beneden en speelt een grote rol in het gebruikscomfort. Om dit comfort te optimaliseren biedt Alulux naast de standaard geleider tevens de Silent Fin zijgeleider. Deze geleider is voorzien van speciale borstelinlagen welke de lamellen beschermen tegen beschadigingen, het geluid verminderen tijdens het openen en sluiten van het rolluik, de licht- en luchtdoorlaat via de geleiders beperken en ‘klapperen’ van het rolluik voorkomen. Afhankelijk van het type rolluik is de Silent Fin geleider zowel voor op de dag als in de dag montage beschikbaar.

Hoe kan ik het rolluik bedienen?

Voor de bediening van uw rolluik heeft u de keuze uit verschillende opties. U kunt uw rolluik met de hand bedienen of kiezen voor een elektrisch rolluik.

• Handbediening door middel van een bandopwinder of koordbediening
• Elektrische bediening middels een wandschakelaar, afstandsbediening of domotica systeem
• Geautomatiseerd middels zon- en windautomaat

Handbediend rolluik
Het rolluik is voorzien van een bandopwinder of koordbediening, waarmee u het rolluik manueel bedient. Het voornaamste voordeel is dat u niet afhankelijk bent van een stroomvoorziening.

Elektrisch rolluik
Elektrische rolluiken hebben een optimaal gebruiksgemak, waardoor u vaker profiteert van de vele voordelen die rolluiken bieden. De besturing is zeer eenvoudig dankzij de volledig geïntegreerde buismotor. Middels een wandschakelaar, afstandsbediening of domotica bedient u het rolluik. Met een domotica systeem, ook wel huisautomatisering genoemd, bestuurt u niet alleen uw rolluiken maar bijvoorbeeld ook uw garagedeur, terrasscherm of verlichting via een app op uw smartphone.

Geautomatiseerd rolluik
Indien u het rolluik aansluit op een zon- en windautomaat, opent of sluit het rolluik volledig automatisch afhankelijk van de weersomstandigheden.

Voor meer informatie over alle bedieningsmogelijkheden kunt u contact opnemen met een dealer bij u in de buurt.

Hoeveel kost een rolluik?

De prijzen voor rolluiken lopen sterk uiteen en dat is niet zonder reden. Het is afhankelijk van het materiaal, de kwaliteit, de afmeting en de gewenste opties hoeveel een rolluik kost.
De aluminium rolluiken van Kalkuz gaan jarenlang mee, maar dat is niet vanzelfsprekend voor ieder rolluik. Kijk en vergelijk dus goed alvorens u overgaat tot aankoop. Een Kalkuz dealer bij u in de buurt informeert u graag over de prijs van Kalkuz kwaliteitsrolluiken.

Kan ik beter kiezen voor een rolluik of screen?

Als alternatief voor rolluiken worden vaak screens genoemd. Hoewel dit tevens een aanwinst is voor uw woning, heeft dit type zonwering andere voordelen dan een rolluik. Het is dus afhankelijk van uw wensen, waar u het beste voor kunt kiezen. Zo zijn rolluiken volledig verduisterend en isoleren ze beter dan screens. Daarnaast bieden rolluiken een uitstekende bescherming tegen inbraak en geluidsoverlast. Door het rolluik in ventilatiestand te plaatsen werkt deze tevens zeer goed als insectenwering, terwijl u zonlicht naar binnen laat. Voor meer informatie over de voordelen van screens verwijzen wij u graag door naar de website van KALKUZ

Hoe bepaal ik de lengte van de motorbuis voor een rolluik ?

Als u de bestaande bovenbuis van uw rolluik moet vervangen kunt u deze het beste “in de buurt” te kopen. Vuistregel voor de lengte van de buis is de breedte van het rolluik – 4 cm. Mocht het toch nog (net) te breed zijn kunt u gewoon alsnog zelf een stukje afzagen met een standaard ijzerzaag.

Kan ik de bestaande motor die in mijn rolluik zit gebruiken ?

Om een (Somfy) motor in een rolluik te kunnen toepassen moet er een (motor)buis 8-kant 60 in het rolluik gemonteerd worden. Als uw rolluik reeds electrisch is zal dat (in bijna alle gevallen) al zo zijn. Is uw rolluik nu uitgevoerd met bandbediening, dan zal er soms een buis 8-kant 40 toegepast zijn, en soms een buis 8-kant 60. Indien uw rolluik nu voorzien is van een buis 8-kant 40 zult u ook de buis moeten vervangen. Bij een bestaande buis 8-kant 60 kunt u deze hergebruiken.
Let op: Door het vervangen van de bestaande buis 8-kant 40 naar een 8-kant 6o krijgt uw rolluik een andere (lees grotere) oproldiameter. Hierdoor kant het zijn dat het pantser )geheel opgerold) niet meer in de bestaande kast past. U zult dan ook de kast van uw rolluik moeten gaan vervangen. De dikte en hoogte van de lamellen zijn hiervoor bepalend. 
Om zeker er zeker van te zijn of het wel of niet past kunt u zich het beste laten informeren door rolluikleverancier. Weet u niet wie uw bestaande rolluiken geleverd heeft kunt met ons contact opnemen via ons contactformulier.

Wat betekend Somfy RTS ?

Somfy RTS staat voor Radio Technology Somfy. Dit is het communicatieprotocol dat Somfy ontworpen heeft voor de RTS draadloze bedieningssystemen.

Welke motor (sterkte) heb ik nodig voor mijn rolluik ?

In 99% van de gevallen zijn rolluiken uitgevoerd met een aluminium (gerolvormd PUR gevuld) of PVC (plastic) pantser met een lamelhoogte (dekvlak) van tussen de 32 mm en 48 mm, een lameldikte van tussen de 8 en 9 mm een een gewicht van tussen de 3,2 en 4,8 kg per m2 pantser. In al die gevallen kunt u onderstaande tabel hanteren om te bepalen welke motor (uitgedrukt in trekkracht in Nm) u nodig heeft voor uw rolluik.

Of u kiest voor een Somfy WT systeem, RTS systeem of IO systeem maakt verder niets uit. Indien een motortype niet in de genoemde sterkte beschikbaar is kiest u voor de eerst volgende (zwaardere type) uit de desbetreffende serie.

Voldoet u rolluik niet aan bovenstaande voorwaarden, neem dan via ons contactformulier contact met ons op zodat we u verder kunnen adviseren.

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen hebben minder onderhoud nodig dan kozijnen van hout of aluminium en hoeven niet geschilderd te worden. Als u het regelmatig schoonmaakt zien uw kozijnen er altijd perfect uit. Daarnaast isoleren kunststof kozijnen beter. In het materiaal zitten luchtkamers die ervoor zorgen dat de kou van buiten niet naar binnen trekt.

Wat staat er op de offerte voor kunststof kozijnen?

Een offerte voor kunststof kozijnen van Kalkuz is indien gewenst inclusief afwerkingslijsten voor binnen, nieuwe vensterbanken, HR++ glas (24 mm), montage en btw. Natuurlijk kunnen we de offerte aanpassen op uw verzoek. Voor vensterbanken aan de buitenkant (raamdorpelstenen), het weghalen van muurtjes, horren en gevelbekleding en het huren van een hijskraan wordt een meerprijs in rekening gebracht.

Krijg ik mijn offerte voor kunststof kozijnen per mail?

Omdat we bij Kalkuz onze prijzen laag willen houden maken we eerst een globale prijsopgave op basis van de afmetingen die u opgeeft. Deze sturen we u toe per e-mail. Als onze offerte binnen uw budget past maken we een afspraak bij u thuis om te meten en de kleuren voor de kunststof kozijnen, de vensterbanken en handgrepen in kaart te brengen. Ook beantwoorden we natuurlijk al uw vragen omtrent de kunststof kozijnen, de montage en alle overige zaken.

Ik heb een offerte voor kunststof kozijnen aangevraagd. En nu?

Uw webofferte voor kunststof kozijnen, een voordeur of schuifpui is natuurlijk geheel indicatief en vrijblijvend. We sturen u eerst een interessant prijsvoorstel op basis van de gegevens die u heeft opgegeven. U kunt de offerte vergelijken met andere aanbieders en een keuze maken. Als u kunststof kozijnen bestelt bij Kalkuz, komen we bij u thuis meten en maken vervolgens een definitieve offerte. De prijs van deze definitieve offerte ligt in de praktijk dicht bij het eerste voorstel.

Ik ben akkoord met de offerte voor kunststof kozijnen. En nu?

Als u onze indicatieve (web)offerte ondertekent, sturen we (indien montage door Kalkuz) één van onze technisch specialisten bij u langs. Hij meet de situatie op de millimeter, zodat de kunststof kozijnelementen op maat besteld kunnen worden. De fabriek gaat aan de slag en we informeren u over de productietijd. Zodra we alle kunststof kozijnen, deuren en andere elementen bij ons binnen hebben maken we een afspraak voor de montage met u.

Draaien kunststof kozijnen naar buiten toe?

In principe draaien alle kunststof kozijnen naar binnen toe.

Uitzonderingen zijn kunststof achterdeuren, schuurdeuren en speciaal naar buiten draaiende ramen, informeer naar de mogelijkheden.

Hebben kunststof kozijnen na montage nog afwerking nodig?

Nee, afwerking is (indien gewenst) bij de prijs inbegrepen. Na het monteren van uw kunststof kozijnen brengen we aan de binnenkant hout gelakte of kunststof afwerklijsten aan in wit (RAL9010) of crème-wit (RAL9001). Na montage hoeft u de kozijnen dus alleen af te doen met een sopje. U kunt er wel voor kiezen om uw kozijnen zelf af te werken en zo op de kosten te besparen. Informeer vooraf wat dat in uw geval aan besparing oplevert.

Hoe moet ik kunststof kozijnen schoonmaken?

Kunststof kozijnen maakt u eenvoudig schoon met een spons en een sopje van autoshampoo of groene zeep. Hierdoor ontstaat er een beschermlaagje op het kunststof, waardoor het vuil afstoot. U kunt bij i-Kozijn ook een reinigingspakket bestellen, gebruik nooit chemische middelen omdat deze het kunststof aantasten. Om het kunststof zo min mogelijk te belasten raden we u aan om de kozijnen niet schoon te maken als het heel zonnig is. Over water dat in de kozijndelen terecht komt hoeft u zich geen zorgen te maken, dit wordt via afwateringskanalen vanzelf afgevoerd naar buiten.

Heeft Kalkuz eigen monteurs?

Absoluut. We hebben een team van ervaren monteurs in dienst die elke keer weer prachtige kunststof kozijnen monteren. Bij grote drukte maken we gebruik van onderaannemers die stuk voor stuk zijn geselecteerd op kwaliteit, klantvriendelijkheid en vakmanschap. De montage wordt dus altijd uitgevoerd door ervaren vakmensen. Kalkuz blijft ten alle tijden uw aanspreekpunt.

Heb ik boven ook HR++ glas nodig als ik het beneden heb?

We raden u aan om ook boven HR++ glas te plaatsen. Dat u beneden HR++ glas heeft, zorgt ervoor dat u zo min mogelijk warmte verliest via de ramen in uw woning. Maar aangezien warme lucht stijgt verliest u boven veel warmte als u daar geen geïsoleerd glas heeft. Dit zorgt voor onnodige stookkosten.

Hoe moet ik kunststof kozijnen onderhouden?

Afgezien van 1 of 2 keer per jaar schoonmaken hoeft u weinig aan uw kunststof kozijnen te doen. Eventueel kunt u de scharnieren 2 keer per jaar smeren met wat kruipolie. De sluitrubbers kunt u 2 keer per jaar invetten zodat ze soepel blijven en niet inscheuren.

feel free to contact us

Tall free:

8-800-401-290-4771

8-800-508-326-6368

drop us a line

Proin vestibulum ullamcorper ultrices. Ut ullamcorper, enim a ultrices volutpat, nibh velit malesuada sapien, non pulvinar nulla risus sit amet dolor. Etiam varius in sem nec porttitor.

Deserted Avenue

Duis vel augue facilisis nunc condimentum malesuada. Aenean aliquam lorem eget pharetra laoreet.

Rainbow Western Roadrunner

Quisque blandit, quam ac vulputate tincidunt, sapien odio viverra neque, sit amet varius velit magna ut magna.

Sienna Alpha

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, ullamcorper nascetur ridiculus mus.